طرز تهیه نان کلانه

همه غذاهای کلانه به پیتزا کردی معروف هستند که می توان گفت یکی از قدیمی ترین فست فودهای دنیاست. غذای کلان کجاست؟ قدمت پخت این نان خوشمزه به 300 سال قبل می رسد. اگرچه به نان معروف است، اما یک غذای کامل است. کلانا کرمانشاه به عنوان قدیمی ترین فست فود جهان شناخته می شود، می توان گفت کالاانا کردستان یا کرمانشاه قدیمی ترین پیتزای شناخته شده در جهان است اما برخلاف پیتزا یک غذای ارگانیک، سالم و مقوی و سرشار از ویتامین است. غذاهای کلانا از دیرباز در کرمانشاه، سنندج، کردستان و آذربایجان کرد زبان رواج داشته است. نان کلانه در مناطق غربی استان کرمانشاه به «نان پیچک» یا «نان پیچکینه» معروف است. از آنجایی که گیاه کوهی همان منطقه به نام پیچک در کلانه استفاده می شود، این نان خوشمزه به کلان پیچک نیز معروف است.از آنجایی که پیچک محلی یا کارناوالی عمر کوتاهی دارد، می توان پیچک را در فصل بهار حدود 45 روز تهیه کرد و در بقیه ایام سال پیچک را با تره یا پیازچه خرد شده پر کرده و در وسیله ای محدب به نام ساج پخته می شود. . با کره می مالند و با کره یا ماست محلی می خورند.ساج بشقاب چند نیم دایره ای است که به صورت وارونه روی آتش قرار می گیرد و کل آن در سمت محدب آن پخته می شود. نان پیچکین از نظر مواد اولیه با نان کلانا کمی متفاوت است و از ترکیب آرد، آب یا شیر، نمک، کره محلی یا روغن کرمانشاهی، زعفران و پیچک محلی، تره فرنگی یا تره فرنگی یا پیازچه تهیه می شود. تفاوت کالانا و پیچکینا در روش پخت آنهاست، برای پختن پیچکینا پیچک را با خمیر مخلوط کرده و سپس با وردنه به شکل گرد در می آورند و در روغن سرخ می کنند. نان بزرگ در کشورهای همسایه ایران نیز به همین ترتیب پخته می شود، اما به نام های دیگری نیز معروف است، مثلاً در افغانستان به آن «بولانی»، در ترکیه «گزالمه» و در آذربایجان به «سبزله گتاب» می گویند. “.طرز تهیه کلانا کردی طرز تهیه نان کلانه, کلانه غذای کجاست, پخت کلانه، کلانا کردی، مواد لازم برای 10 عدد نان، آرد گندم، 2 لیوان آب، یک لیوان نمک، نصف قاشق چایخوری زعفران تخمیر شده، به مقدار دلخواه، کره محلی، 50 گرم، پیاز خرد شده یا پیچک (محلی) 2 لیوان طرز تهیه کلانا کردی آرد را سه بار الک کرده و نمک و آب را کم کم اضافه کرده و هم می زنیم تا خمیر جمع شود و سپس خمیر را ورز می دهیم.آب را اضافه کنید تا خمیر یکدستی به دست آید که به دستتان نچسبد. خمیر را گرد کرده و در ظرفی می ریزیم و روی آن را سلفون می پوشانیم و به مدت 3 ساعت در جای گرمی می گذاریم تا ور بیاید. دوباره خمیر را به مدت 5 دقیقه ورز دهید و به 10 قسمت مساوی تقسیم کنید، سطح میز کار را با آرد پاشیده و با وردنه نان را به اندازه خمیر لواش نازک کنید. پیازچه یا پیچک را نگینی خرد کرده و روی نیمی از خمیر قرار دهید و نیمه دیگر خمیر را به شکل نیم دایره روی آنها بچرخانید. لبه های خمیر را با دست فشار دهید تا به هم بچسبند و دوباره آن را با وردنه صاف کنید. یک ماهیتابه یا سینی مناسب را روی حرارت قرار دهید تا داغ شود و سپس نان را در تابه یا پشت سینی داغ قرار دهید تا لکه ها بپزند و سرخ شوند. سپس مرغ را برگردانید و طرف دیگر را نیز بپزید. روی آن را با قلم مو زعفران دم کنید سپس کره یا روغن کرمانشاهی را اضافه کنید و در حالت گرم با دوغ یا ماست بخورید. طرز تهیه نان کلانه, کلانه غذای کجاست, پخت کلانه کلانه با پیاز نان کلانه با مخمر و پیازچه مواد لازم برای نان کلانه با مخمر و پیازچه 200 گرم آرد گندم 120 گرم آب گرم نصف قاشق چایخوری نمک بکینگ پودر 1 قاشق چایخوری پیاز قرمز و 500 گرم روغن حیوانی یا کره حیوانی مانند به میزان لازم طرز تهیه نان کلانه با خمیر مایه خمیر، پیاز، خمیر ترش و نمک را با آرد اضافه کنید و مخلوط کنید.آب را کم کم اضافه کنید و هم بزنید تا خمیر یکدستی به دست آید که به دست نچسبد. خمیر را 10 دقیقه ورز دهید و در ظرفی بریزید و با پارچه نخی بپوشانید و بگذارید 15 دقیقه استراحت کند پیازها را ریز خرد کنید. مقداری از خمیر را بردارید و به شکل دایره در بیاورید. خمیر را باید آنقدر نازک بکشید که طرف دیگر آن شفاف شود، پیاراش خرد شده را روی نیمی از خمیر بریزید و طرف دیگر خمیر را روی آنها بچرخانید. دو طرف خمیر را روی ساج بپزید و سپس کره بمالید.از این پیتزای کردی داغ با دوغ محلی لذت ببرید. طرز تهیه کلانه در ماهیتابه, نان کلانه با خمیرمایه و پیازچه, کلانه کلانه با تخم مرغ کلانه با تخم مرغ مواد لازم برای کلنه با تخم مرغ آرد گندم 300 گرم آب گرم 3 پیمانه شکر 1 قاشق غذاخوری خمیر کره 1 قاشق غذاخوری شیر 1 قاشق غذاخوری شیر 1/4 پیمانه زرده تخم مرغ 1 قاشق غذاخوری روغن مایع تخمیر شده 2 قاشق غذاخوری نمک 300 گرم پیاز خرد شده، زیره، نصف قاشق چایخوری کره، 2 قاشق غذاخوری کره محلی، یک فنجان فلفل سیاه، نصف قاشق چایخوری.شکر و خمیر مایه را با آب مخلوط کنید و 10 دقیقه کنار بگذارید تا مایه فعال شود.آرد و نمک را در ظرفی بریزید و وسط آن را سوراخ کنید، سپس شیر، مخمر، روغن مایع، زرده تخم مرغ و زعفران دم کرده را در وسط آرد بریزید و مواد را با هم مخلوط کنید و 20 دقیقه ورز دهید تا یکدست شود. خمیر یکنواخت به دست می آید. مطمئن شوید که به دستان شما نچسبند. اگر خمیر چسبناک بود کمی آرد اضافه کنید و روی آن را بپوشانید و 20 دقیقه استراحت دهید. پیاز را خلالی کرده و با 2 قاشق غذاخوری کره، زیره و فلفل سیاه مخلوط کرده و تفت دهید. مقداری از خمیر را بردارید و به صورت دایره نازک پهن کنید و نیمی از آن را با پیازچه پر کنید و نصف دیگر را برگردانید و دوباره با وردنه صاف کنید. نان را از دو طرف در تابه داغ سرخ کنید. در پایان مقداری کره محلی بمالید و میل کنید. .
بیشتر بخوانید:  طرز تهیه ترشی شپله (ترشی هندوانه ابو جهل)

مطلب پیشنهادی

طرز تهیه مربا گلابی

مواد لازم: 800 گرم شکر، گلابی یا سیب، 1 کیلو آب، کمی سرکه، 1/3 پیمانه …